Розсилка новин

23.11.2023

Припинення обтяження на підставі судового рішення

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 31.10.2023 р. № 1144 внесені зміни до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженого постановою від 05.07.2004 р. № 830. Так, передбачено, що відомості про припинення обтяження на підставі судового рішення можуть бути зареєстровані також за заявою боржника чи особи, права якої порушено внаслідок наявності запису про обтяження, або самостійно реєстратором у зв’язку з отриманням судового рішення в своєму електронному кабінеті в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Реєстратор вносить до Реєстру відомості про припинення обтяження в день прийняття заяви до розгляду реєстратором або у день надходження судового рішення до електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, але не раніше дня набрання таким рішенням законної сили.

У разі подання заяви в електронній формі або надходження судового рішення до електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в позаробочий час відомості про припинення обтяження вносяться до Реєстру не пізніше наступного робочого дня, але не раніше дня набрання таким рішенням законної сили.

У разі подання заяви боржником чи особою, права якої порушено внаслідок наявності запису про обтяження, реєстратор в порядку електронної інформаційної взаємодії Реєстру та Єдиного державного реєстру судових рішень, визначеному держателем Реєстру разом з Державною судовою адміністрацією, отримує примірник судового рішення в електронній формі.

Встановлено, що до запровадження електронної інформаційної взаємодії між Державним реєстром обтяжень рухомого майна та Єдиним державним реєстром судових рішень державна реєстрація припинення обтяження на підставі судового рішення за заявою боржника чи особи, права якої порушено внаслідок наявності запису про обтяження, проводиться за умови встановлення через офіційний веб-портал «Судова влада України» наявності такого рішення в Єдиному державному реєстрі судових рішень та відомостей про набрання ним законної сили, а також відповідності такого рішення за документарною інформацією та реквізитами оригіналу судового рішення в паперовій формі.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Порушення умов перебування на «спрощенці»: які наслідки та чи можна виправити?
  • ФОП закривається: чи обов’язкове проведення податкової перевірки?
  • Виробництво чи надання послуг: яку групу ЄП може обрати ФОП?

Ми на Facebook