Розсилка новин

23.11.2023

Верифікація суб’єктів агропромислового комплексу

Газета «Приватний підприємець»

Постановою КМУ від 31.10.2023 р. № 1132 затверджений Порядок, який визначає механізм реалізації експериментального проекту з верифікації суб’єктів агропромислового комплексу в умовах воєнного стану, що передбачає формування переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу, які здійснюють експорт товарів, що класифікуються за кодами згідно з УКТЗЕД 1001, 1002, 1003, 1004, 1005, 1201, 1205, 1206 00, 1507, 1512, 1514 та 2306.

Метою проекту є створення умов для унеможливлення зловживань та порушень законодавства під час експорту товарів, що класифікуються за зазначеними кодами, а також забезпечення захисту прав суб’єктів агропромислового комплексу, які провадять господарську діяльність без порушень вимог законодавства, шляхом верифікації суб’єктів агропромислового комплексу.

До переліку верифікованих суб’єктів агропромислового комплексу на безоплатній основі включається суб’єкт агропромислового комплексу, який зареєстрований у Державному аграрному реєстрі, набув статусу користувача зазначеного Реєстру та відповідає одночасно таким критеріям:

• зареєстрований як платник ПДВ станом на 23 лютого 2022 р. та на дату формування електронного запиту програмними засобами Державного аграрного реєстру; – не має податкового боргу за платежем «Пеня за порушення термінів розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності, за невиконання зобов’язань та штрафні санкції за порушення вимог валютного законодавства» (код платежу – 21081000);
  • стосовно нього не складений акт податкового органу щодо невстановлення місцезнаходження платника податків у зв’язку із неможливістю проведення перевірки щодо дотримання валютного законодавства;
  • здійснив з 23 лютого 2022 р. до 27 жовтня 2023 р. (включно) операцію з експорту товару (товарів), за якою банком був завершений валютний нагляд за дотриманням суб’єктом агропромислового комплексу установлених Національним банком граничних строків розрахунків за операцією з експорту товару (товарів) після зарахування на поточний рахунок суб’єкта агропромислового комплексу в банку грошових коштів, що надійшли до 27 жовтня 2023 р. (включно) від нерезидента з-за кордону за товар (включаючи кошти, переказані суб’єктом агропромислового комплексу із власного рахунка, відкритого за кордоном, якщо розрахунки за експорт товару здійснювалися через рахунок суб’єкта агропромислового комплексу, відкритий за кордоном, та суб’єктом агропромислового комплексу подано документи іноземного банку, які підтверджують зарахування коштів від нерезидента за товар) або від банку (резидента або нерезидента) за документарним акредитивом.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Порушення умов перебування на «спрощенці»: які наслідки та чи можна виправити?
  • ФОП закривається: чи обов’язкове проведення податкової перевірки?
  • Виробництво чи надання послуг: яку групу ЄП може обрати ФОП?

Ми на Facebook