Розсилка новин

15.03.2024

Національний банк України знизив облікову ставку до 14,5%

Газета «Приватний підприємець»

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 15% до 14,5% із 15 березня 2024 року.

НБУ, також, знижує ставку за тримісячними ДС на 1,5 в. п. – до 17,5%. Крім того, зменшує ставку за кредитами рефінансування на 1,5 в. п. – до 19,5%. Ставка за ДС овернайт і надалі відповідатиме рівню облікової ставки.

Зниження облікової ставки затверджено рішенням Правління НБУ №83-рш "Про розмір облікової ставки Національного банку України", ставки за тримісячними ДС – рішенням Правління НБУ №85-рш "Про встановлення ставки за операціями з розміщення лімітованих депозитних сертифікатів Національного банку України", а ставки за кредитами рефінансування – рішенням Правління НБУ №84-рш "Про встановлення розмірів ставок за інструментами постійного доступу Національного банку України". Усі рішення датовані 14 березня 2024 року та набирають чинності з 15 березня 2024 року.

Наступне засідання Правління Національного банку з питань монетарної політики відбудеться 25 квітня 2024 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Чи замінить опис залишку товарів прибуткову накладну?
  • Фізособа є ФОП і найманим працівником: чи можливо це?
  • Транспортні послуги у ФОП на загальній системі: документи, ПММ у витратах

Ми на Facebook