Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Розсилка новин




30.11.2021

Як обрати насіння для посадки

«Спекотна пора» для дачника починається задовго до теплого сезону, — пори активного догляду за посадками на дачі або прибудинковій ділянці. Висаджування розсади починається ще взимку, тому січень-лютий для дачника — час купівлі насіння. Вибір сортів і гібридів овочевих культур настільки великий, що в ньому не дивно загубитися навіть досвідченому городникові. Тому, перш ніж відправитися в магазин або відвідати спеціалізований сайт насіння та добрив, необхідно скласти список. Бажано, щоб він містив найменування рослин. Це важливо, щоб на ділянці вистачило місця під розсаду.

Принципи вибору

На кожному пакеті з насінням нанесено інформацію, що характеризує той чи інший сорт: час посадки, термін вегетації, розміри плодів, смакові якості, колір, призначення (приготування салатів, консервування). Купівля овочів, що мають різні терміни дозрівання (від ранньостиглих до пізніх) дозволяє збирати врожай протягом усього сезону.томати

Обовязкова умова — купівля у перевіреній компанії. Можливо, насіння, куплене «з рук», обійдеться дещо дешевше, але велика ймовірність придбати насіннєвий матеріал неякісний або з минулим терміном придатності. Спеціалізовані магазини працюють із перевіреними постачальниками, реалізують виключно сертифікований матеріал, дотримуються умов зберігання.

При виборі інтернет-магазину враховують такі моменти:

  • час перебування на ринку;
  • наявність контактних даних; можливість відстежити замовлення;
  • відгуки покупців (бажано дивитися їх не на сайті магазина, а на спеціалізованих форумах);
  • форми оплати (добре, якщо є вибір та можливість оплатити замовлення при отриманні).

Слід також вивчити умови повернення товару. До розпродажів та сезонних знижок на насіння потрібно ставитись з обережністю. Можливо, компанія позбавляється залежалої продукції, термін придатності якої спливає. У свіжого насіння схожість вище. На упаковці мають бути зазначені такі відомості, як кількість насіння (як варіант — вага в грамах), дата розфасовки, термін придатності. Герметична упаковка підвищує термін придатності насіннєвого матеріалу. Нова продукція надходить у магазини з грудня до лютого: це найкращий час для покупок.

Количество просмотров: 960

Архів новин

Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5