Розсилка новин

30.12.2019

У Дніпрі з 2020 року нові ставки на орендну плату фізособам

Газета «Приватний підприємець»

Згідно з пп. 170.1.2 ст. 170 Податкового кодексу України підприємець-орендар є податковим агентом фізичної особи – орендодавця під час нарахування доходу від надання в оренду об'єктів нерухомості. Об'єкт оподаткування визначається відповідно до розміру орендної плати, зазна-ченої в договорі оренди, але не може бути меншим від мінімальної суми орендного платежу за повний або неповний місяць оренди.

Мінімальна сума орендного платежу залежить від мініма-льної вартості місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомості, яка встановлюється органами місцевого самоврядування за місцем розташування нерухомості. Така мінімальна вартість орендної плати має бути встановлена й оприлюднена до початку звітного року.

Рішенням Дніпровської міськради від 27.11.2019 р. № 4/50 затверджено мінімальну вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на 2020 рік залежно від функціонального використання й місця розташування об'єкта оренди. За-значене рішення набуде чинності 01.01.2020 р.

Вкладка

Рішення Дніпровської міськради від 27.11.2019 р. № 4/50