![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
|
|
![]() Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 800 Регистрация: 22-October 08 Пользователь №: 7189 ![]() |
В какую школу , русскую или укринскую, вы отдали бы своего ребенка.
Плюсы и минусы обеих, да просто мнение. Буду рада услышать мнения ВСЕХ. Но обращаюсь в основном к жителям востока Украины. Я за то, что украинский обязаны учить, но не обязаны разговаривать. |
|
|
![]() |
Гость_7133_* |
![]()
|
Гости ![]() |
Да, школы должны быть и украинские и русские, чтобы у людей был выбор. Но живя на Украине, мы должны понимать, что знание национального языка, национальных обычаев, истории Украины, украинской литературы,культуры ведёт к воспитанию патриотизма, как не банально это звучит... Только в этом случае появляется нация, чего в нашей стране пока нет. И до тех пор, пока мы не осознаем себя Украинцами, не будет порядка в стране. Может несколько высокопарно высказалась, но я так думаю... Ви, мабуть, давненько не були у школі, діти або вже виросли, або ще не доросли до неї! Бо ті батьки, які вже мають чималий досвід шкільного та позашкільного виховання своєї дитини, знають, що навіть якщо дитина буде вчитися у російській школі, то програма навчання одна й та ж сама, вимоги відділу освіти - ті ж самі, і у кожному класі навіть російськомовної школи є куточок з портретом Шевченка, Національним прапором, Гімном і т.д. І дітям, (навіть якщо би батьки ходили з прапорами по-під школою і волали, що вони проти!!!) НАВІТЬ на російській мові на позакласних часах (або якось по-іншому називають, часи патріотизму) дають і історію рідного краю, і наші звичаї, і нашу культуру, і т.п. І все залежить від вчителя!!!! Бо у нас був такий парадокс - вчителі (щоб відділ освіти їх не дискваліфікував і не зменшив години викладання, які впливають на їхню зарплату) беруть і українськомовні і російськомовні класи, а викладають на уроках тією мовою, до якої САМІ звикли! Так, наприклад, вчителі біології-фізики-математики починають урок на українській мові, а протягом уроку викладають матеріал на російській мові! А вчителька англійської-німецької як розмовляла українскьою так і далі викладає, незалежно від того, що прийшла до російськомовного класу! Так що...все це умовності! І великий "пшик"! Бо людину примусити робити те, чого вона не хоче дуже важко!! І те, що я думаю-розмовляю-викладаю свої думки на росйській мові ЗОВСІМ не свідчить по те, що я не патріот країни, і що я не люблю Україну! Просто нас, народ України, зарозумілі політики лишають свободи вибору, про яку всюди пи*дять!!! |
|
|
![]() ![]() |
|
|
Текстовая версия | Сейчас: 17th June 2025 - 01:03 |