![]() |
Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )
![]() |
![]()
|
|
Пользователь ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 214 Регистрация: 23-March 11 Пользователь №: 28007 ![]() |
Всем доброго времени суток!
Спасибо огромное за Ваш сайт! Свидетельство на право собственности на магазин, выведенный в нежилой фонд, оформлен на мужа. Покупка помещения и его реконструкция проводились во время нашего брака, т.е. я, как супруга, являюсь его совладельцем. Необходимо ли мне при этом каким-либо образом оформлять аренду торгового помещения у мужа, если я буду осуществлять в этом помещении торговую деятельность (розничный магазин продтоваров), или, учитывая фактическое совместное владение помещением, Договор аренды мне, как предпринимателю на едином налоге, не нужен? В Налоговой сказали, что нужен… да и в СЭС требуют… Неужели супруга должна платить мужу за аренду? Можно ли его сделать на бесплатной основе? Какие еще варианты возможны, чтобы минимизировать затраты? Всем спасибо!!! С уважением, Галина |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Пользователь ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 146 Регистрация: 11-August 11 Пользователь №: 29617 ![]() |
Щодо пожежників у приватній власності , то треба передбачити пункт договору про те ,що за пожежну безпеку відповідає власник ,а якщо власник не підприємець то і декларацію подавати не треба ,а якщо власник підприємець подати декларацію від власника, а потім під час перевірки контролювати пожежних щоб не перевіряли лишнього . Що я маю на увазі .
Статтею 41 Конституції України та ст.317 та 321 ЦК України встановлено ,що кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, право приватної власності є непорушним, конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом. Статтею 318 Глави 23 Загальні положення про право власності розділу 1 Право власності 1 КНИГИ ТРЕТЬОЇ здійснення права власності встановлено ,що “1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд”. Законом України «Про пожежну безпеку» встановлено таке : 1.«Стаття 6. Обов'язки громадян щодо забезпечення пожежної безпеки Громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства, які перебувають на території України, зобов'язані: виконувати правила пожежної безпеки, забезпечувати будівлі, які їм належать на праві особистої власності, первинними засобами гасіння пожеж і протипожежним інвентарем, виховувати у дітей обережність у поводженні з вогнем; повідомляти пожежну охорону про виникнення пожежі та вживати заходів до її ліквідації, рятування людей і майн»; 2. “Стаття 7. абз.7 Державний пожежний нагляд На об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а також вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян»; 3. “Стаття 5. Обов'язки підприємств, установ та організацій щодо забезпечення пожежної безпеки Ч.2Обов'язки сторін щодо забезпечення пожежної безпеки орендованого майна повинні бути визначені у договорі оренди». Відповідно до п. 7.6.7 та п.7.6.14.7. Правил пожежної безпеки в Україні затверджених Наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій від 19 жовтня 2004 року N 126 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 4 листопада 2004 р. за N 1410/10009 встановлено ,що на підприємствах торгівлі та харчування “7.6.7. Ширина проходів між прилавками і обладнанням за прилавком має бути не менше 0,9 м. ; 7.6.14.7. Кожний кіоск, ларьок і подібні будівлі, що експлуатуються, повинні бути забезпечені вогнегасником”. Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян . Відповідно до цього на об'єктах приватної власності забезпечених вогнегасниками , проходами не менш 0.9 м та укладеними договорами страхування цивільної відповідальності на випадок пожежі пожежним перевіряти більш нічого. |
|
|
![]()
|
|
Старожил ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 546 Регистрация: 12-April 11 Пользователь №: 28543 ![]() |
Щодо пожежників у приватній власності , то треба передбачити пункт договору про те ,що за пожежну безпеку відповідає власник ,а якщо власник не підприємець то і декларацію подавати не треба ,а якщо власник підприємець подати декларацію від власника, а потім під час перевірки контролювати пожежних щоб не перевіряли лишнього . ... Виходячи з вищезазначено законодавства на об'єктах приватної власності органи державного пожежного нагляду контролюють лише умови безпеки людей на випадок пожежі, а це для приватних власників виключно : забезпечення приміщення вогнегасниками , проходами 0,9 м. та вирішення питань пожежної безпеки, що стосуються прав та інтересів інших юридичних осіб і громадян . Відповідно до цього на об'єктах приватної власності забезпечених вогнегасниками , проходами не менш 0.9 м та укладеними договорами страхування цивільної відповідальності на випадок пожежі пожежним перевіряти більш нічого. Так ведь это не раз обсуждалось на форуме: при наличии договора о страховании перед третьими лицами всё должно быть нормально. А по поводу того, что пожарники могут и что они реально делают, то это две большие разницы. И это тоже не нужно сбрасывать со счетов, т.к. они имеют право останавливать деятельность и опечатывать помещения. И зачем поэтому на пустом месте создавать себе проблему с такой мелочью как договор аренды? Честно говоря, я тоже не совсем понимаю смысл того, что Вы советуете: договор никому не предъявлять, т.к. он типа никому и не нужен, и требовать его никто права не имеет, но при этом его сделать, т.к. всё же он является каким-то спасением от чего-то. Странный совет от юриста с 12-тилетним стажем работы именно в хоз.праве с элементами гражданского. |
|
|
![]()
|
|
Пользователь ![]() ![]() Группа: Опытные пользователи Сообщений: 146 Регистрация: 11-August 11 Пользователь №: 29617 ![]() |
Так ведь это не раз обсуждалось на форуме: при наличии договора о страховании перед третьими лицами всё должно быть нормально. А по поводу того, что пожарники могут и что они реально делают, то это две большие разницы. И это тоже не нужно сбрасывать со счетов, т.к. они имеют право останавливать деятельность и опечатывать помещения. И зачем поэтому на пустом месте создавать себе проблему с такой мелочью как договор аренды? Честно говоря, я тоже не совсем понимаю смысл того, что Вы советуете: договор никому не предъявлять, т.к. он типа никому и не нужен, и требовать его никто права не имеет, но при этом его сделать, т.к. всё же он является каким-то спасением от чего-то. Странный совет от юриста с 12-тилетним стажем работы именно в хоз.праве с элементами гражданского. Я ж і кажу все залежить від того "кто в доме хозяин" ,якщо в мене приватна власність і я там господиня і до мене прийшов пожежник то я йому не дам перевищувати повноваження і поступлю так: 1. вивчу законодавство і попередю про те ,що пожежник у приватній власності має право перевіряти лише проходи 0,9 м, вогнегасники і страховку третіх осіб ( і то не завжди у випадку ,якщо я хочу щоби мене перевіряли один раз на рік , як написано в Указі Президента про дерегулювання підприємницької діяльності , а якщо я достатньо грамотна людина , то я їм говорю ходіть хоть кожний деньу мене проходи і вогнегасники є ); 2.до мене на перевірку прибудуть інші підприємці , мобільна група і будуть спостерігати проведення перевірки, писати на відеокамеру ; 3. під час перевірки на відеокамеру я буду проводити навчання пожежника про норми законодавства і попереджати його про перевищення повноваженнь; 4. якщо він захоче опечатати я його попереджу ,що він знаходиться в приватній власності і для того щоб йому опечатати приміщення треба ВМОТИВОВАНЕ рішення суду, якого просто бути не може ; 5. якщо він опечатає , то я розірву і зайду, що вони по вашому будуть робити , викличуть міліцію ? мене виведуть з приватної власності ? з яких підстав? Тобто подальші їх дії будуть просто неадекватними. Отак я і поступила 10 років тому, ми з ними розбирались 8 місяців , до мене приїзжали і з Київа з департаменту пожежної безпеки і заступник з області і наш начальник мене разом 1.5 години тестували на знання пожежного законодавства і тільки коли я їм задала питання, що " Я знаю і про проходи і про вогнегасники і про те що тільки я вирішую бути сигналізації у моєму приміщенні чи нє ,а чи знаєте про це ви ? була такі відповідь "Знаємо" , я на це сказала "Розраховуєте на те .що ми не знаєм " мені на це було "У всякому разі не кожний знає" і наші поженики дотримуються моїх прав уже майже 10 років. Тому приєднуйтесь у мене це було 8 місяців ,я була перша і мені було складніше ,а увас є алгоритм дій і це буде дуже швидко. От і думайте для чого це? Це питання тільки для Вашого особистого вибору.Я вибрала закон давно і він мене захищає. |
|
|
![]() ![]() |
|
|
Текстовая версия | Сейчас: 18th June 2025 - 12:17 |