Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.07.2013

Який порядок повернення помилково сплаченої більшої суми єдиного внеску?

Частиною тринадцятою ст.9 Закону України від 08.07.2010 р. №2464-VI „Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування ” визначено, що суми помилково сплаченого єдиного внеску зараховуються в рахунок майбутніх платежів єдиного внеску або повертаються платникам у порядку і строки, визначені Пенсійним фондом за погодженням з фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування та Державним казначейством України.

Відповідно до п. 5 Порядку № 21-1 повернення коштів у разі помилкової або надмірної сплати суми єдиного внеску на відповідний рахунок органу Пенсійного фонду здійснюється на підставі заяви платника, яка подається в довільній формі до органу Пенсійного фонду, в якому він перебуває на обліку як платник єдиного внеску.

У заяві обов’язково зазначаються: прізвище, ім’я, по батькові платника, ідентифікаційний номер (за наявності), причини повернення коштів, суми платежу, що підлягають поверненню.

До заяви платник обов’язково додає оригінал або копію розрахункового документа (квитанцію, платіжне доручення тощо), який підтверджує помилкову сплату коштів на рахунку органу Пенсійного фонду.

Головне управління Міндоходів у Дніпропетровській області

По теме:

19 июля – последний день уплаты единого взноса предпринимателями за себя

Поделиться:

Количество просмотров: 2291

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне