Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




04.10.2013

Які встановлено строки подання податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи— підприємця з позначкою «довідково»

Які встановлено строки подання податкової декларації платника єдиного податку — фізичної особи— підприємця з позначкою «довідково» та яким чином заповнюється поле «місяць» рядка 2 розділу І «Загальні відомості» такої декларації?

Відповідно до п.296.8 ст.296 Податкового кодексу України платники єдиного податку мають право для отримання довідки про доходи подавати до територіального органу Міндоходів України податкову декларацію за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, що не звільняє такого платника податку від обов’язку подання податкової декларації у строк, встановлений для квартального (річного) податкового (звітного) періоду. Така податкова декларація не є підставою для нарахування та/або сплати податкового зобов’язання.

Для отримання фізичною особою — підприємцем — платником єдиного податку довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, нею подається декларація з позначкою «довідково» та у полі «місяць» рядка 2 розділу І «Загальні відомості» декларації через тире проставляється арабськими цифрами порядковий номер першого місяця та останнього місяця (включно), за який подається така декларація. Також у полі «рік» цього рядка арабськими цифрами проставляється рік, за який подається така декларація.

Для фізичних осіб — підприємців— платників єдиного податку, які бажають отримати довідку про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, Податковим кодексом не визначено термін подання декларації з позначкою «довідково».

Отже, за власним рішенням фізичною особою — підприємцем для отримання довідки про доходи за інший, ніж квартальний (річний) податковий (звітний) період, подається декларація платника єдиного податку з позначкою «довідково».

Прес-служба Головного управління Міндоходів

у Дніпропетровській області

Поделиться:

Количество просмотров: 4968

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне