18.10.2010

До Кабінету Міністрів України

01008, м. Київ, вул. Грушевського,12/2

Тел..(044)256-76-24

Відкрите колективне звернення підприємців м.Рубіжне про висловлення недовіри до глави держави Президенту України, до вищого органу виконавчої влади Кабінету Міністрів України, до органу законодавчої влади Верховної Ради України

Останнім часом в нашій державі відбуваються дуже насичені та стрімкі за останні місяці події в області законотворчої діяльності та відповідно цілої ланки прийнятих Верховною Радою законів та змін до законів, а саме Закону України «Про збір та облік єдиного соціального внеску» №2464 від 08.07.2010р, Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»(із змінами від 17.07.2010р.), Податкового кодексу України.

Оскільки громадська думка при прийнятті деяких законів не турбує органи державної влади, а оскільки соціально-економічні нововведення стосуватимуться усіх громадян України, дозвольте висловити свої думки з цього приводу у цьому зверненні.

Проект Податкового кодексу фактично зводить нанівець усі переваги спрощеної системи оподаткування і наближає її до загальної системи оподаткування. Фактично запропоновано ЗБІЛЬШИТИ кількість податків та зборів для підприємців, що працюють за спрощеною системою, а також звузити рамки застосування спрощеної системи. Насправді відбувається підміна ідеології спрощеної системи: залишається лише назва, а процедура сплати податків та звітування суттєво ускладнюється. Замість того щоб сумісними зусиллями всіх органів державної влади та підприємницьких спілок прийти до чіткого та спрямованого плану подолання економічної та соціальної кризи в країні, ми являємось свідками узгодженої та цинічної руйнації національної економіки методами безглуздого управління та адміністрування, що неминуче призведе до соціального колапсу в країні.

Перекладення ярма зовнішніх зобов’язань з власників олігархічних кланів та їх підприємств на плечі малого та середнього бізнесу і самозайнятих осіб є неприйнятним. За всю історію незалежності країни мале підприємництво не мало ані державної підтримки, ані розуміння у чиновників, навпаки з кожним роком створюються все нові перешкоди для ведення людиною власного бізнесу. Фіскальний тиск на малий та середній бізнес наближується до свого апогею. Це може підтвердити масова здача суб’єктами підприємницької діяльності фізичними особами свідоцтв про сплату єдиного податку по всій країні. Невже державі потрібна мільйонна армія безробітних та безпорадних людей які не можуть своєю власною працею прокормити свої сім’ї. Впевнені що ні, але без сумніву ясно одне – ці дії Уряду направлені на примусове доведення людей до власних боргів а їх бізнесу до банкрутств. Оскільки боржниками та жебраками завжди легше керувати ані ж незалежними та розвинутими у всіх напрямках людьми. І таким чином створити умови для управління мільйонного керованого стада безвільних рабів, котрі повинні витрачати енергію всього свого життя тільки для задоволення потреб ненажерливої олігархічної купки бізнесової, партійної та адмініструючої еліти.

В умовах неспроможності малого та середнього бізнесу справлятись зі своїми обов’язками перед бюджетами та цільовими фондами, неминуче призведе до тіньового обігу товарів та послуг. Що стане чудовим підґрунтям для подальшого процвітання в геометричній прогресії корупції у вигляді поборів та хабарів органів державної влади всіх рівнів, правоохоронних органів та органів прокуратури.

З нашої точки зору таке некомпетентне та безглузде управління нашою державою є НЕПРИПУСТИМИМ!

З огляду на вищезазначене, висловлюємо недовіру уряду та особисто Прем’єру-Міністру Азарову М.Я. та вимагаємо відставку уряду у повному складі.

Причина недовіри:

1)Методи економічної політики, які спрямовані на свідоме утискання малого та середнього підприємництва, що проявилася в процесі всенародного обговорення проекту Податкового кодексу, схвалення якого призвело до масового скорочення кількості суб'єктів підприємницької діяльності фізичних осіб як само зайнятих громадян, які є суспільно необхідною ланкою для соціального та економічного розвитку держави.

2)Порушення принципу економічно обґрунтованого податкового навантаження в ухваленому Податковому кодексі на суб'єктів господарювання суб’єктів підприємницької діяльності фізичних осіб в умовах економічної кризи.

3)Порушення у дотриманні принципу соціальної справедливості та конституційних гарантій прав громадян при оподаткуванні їх доходів. Безглузде розширення повноважень фіскальних органів у якості податкової інспекції.

4)Спрямоване придушення ділової активності суб'єктів господарювання та розвитку малого та середнього підприємництва і на цій основі зниження ефективності суспільного виробництва та його соціальної спрямованості.

Відкликаємо свої голоси та висловлюємо недовіру до Верховної Раді України

Причина недовіри:

1)незаконні дії як суб’єкта владних повноважень Верховної ради України по прийняттю до реєстрацію 15.06.2010р. за вх.№6525, Проекту Закону України «Про збір та облік єдиного соціального внеску» з порушенням пп.1.та2 п 1 ст.25 ЗУ «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» ;

2)бездіяльність, яка виразилась у не виконанні своїх повноважень по відмові у прийнятті на реєстрацію законопроекту, Проект Закону «Про збір та облік єдиного соціального внеску» згідно із п.1 ст.92 «Регламенту Верховної Ради України» 15.06.2010р. за вхідним №6525 Верховної ради України .

Відкликаємо свої голоси, висловлюємо недовіру Президенту України В.Януковичу та вимагаємо його відставку.

Причина недовіри:

1)Роз’єднання інтересів між державними органами влади та суспільством, у якості територіальних громад, суб’єктів підприємницької діяльності фізичних осіб і громадян України;

2)Спрямована та угоджена політика Уряду, Президента України та Верховної Ради України на свідоме знищення середнього та малого бізнесу і відповідно само зайнятих громадян України;

3)Політика спрямована на примусове збільшення зовнішнього боргу держави який дорівнює майже 40 відсотків від валового внутрішнього продукту. Цей факт ставить під сумнів економічну та соціальну незалежність країни від іноземного капіталу, на пряму загрожує національній безпеці України та її суверенітету вже в най ближньому майбутньому.

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками