Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.09.2021

Переведення годинників на зимовий час в Україні 2021: коли, як і навіщо

У жовтні 2021 року українцям доведеться знову перевести всі свої годинники на так званий зимовий час і знову пристосовуватися до нового розпорядку. Відповідаємо на найпоширеніші запитання щодо чергового переведення часу.

Коли і як

Переведення годинників в Україні на зимовий час 2021 року відбудеться в останні вихідні жовтня в ніч з суботи на неділю. Цього року година ікс припаде на 4-ту ранку 31 жовтня. Тобто о 4-й годині ночі на неділю ми повинні перевести стрілки годинника на годину назад.

Щоправда, чекати 4-тої години ранку, щоб перейти на зимовий час, необов'язково. Практично всі годинники в сучасних гаджетах і пристроях автоматично переводять час.

Навіщо переводити

В Україні переходять на "зимовий" і "літній" час згідно з постановою Кабінету міністрів №509 "Про порядок обчислення часу в Україні", ухваленою 13 травня 1996 року. Вважається, що зимовий час сприяє ефективнішому використання світлового дня і економії електроенергії.

Але взагалі час в Україні на годину вперед і назад переводять ще з 1981 року. Восени – на зимовий час, а навесні – на літній, на годину вперед.

До речі, в Україні не раз намагалися скасувати переведення годинників. Остання спроба була минулої весни. Верховна Рада навіть ухвалила законопроєкт "Про обчислення часу в Україні" (№4201) в першому читанні, але друге він не пройшов – документ відправили на доопрацювання.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Комментарии   

# Lf 10.09.2021 12:29
эффективное использование светового дня и экономия электроэнергии гораздо важнее человеческого здоровья в нашей стране
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3628

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне