Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.11.2012

Тренди найближчого майбутнього для малого бізнесу

Автор відомої книги «Duct Tape Marketing» Джон Янч, нещодавно озвучив головні тренди, яких повинні дотримуватися підприємці в найближчі роки.

1) Режим реального часу Сучасним підприємцям дуже важливо зрозуміти, що світ навколо них серйозно змінився. Тепер їм доводиться працювати в так званому режимі «реального часу», коли споживачі завдяки широким можливостям мережі інтернет можуть взаємодіяти не лише з обслуговуючим персоналом компанії, але і з іншими споживачами (у тому числі і потенційними).

Соціальні мережі, блоги, twitter та інші інтернет-сервіси змінили картину світу і маркетинг. Підприємці повинні розуміти це. І діяти вже в нових умовах. При цьому змінюється і робота команди, так як тепер завдяки численним новим сервісам люди можуть працювати одночасно над одними документами, перебуваючи при цьому в різних точках Землі.

2) Маркування товарів

QR-коди стають дедалі популярнішими. Дуже зручно отримавши його з товару (просто підклавши код до камери мобільного телефону) тут же зайти в мережу і дізнатися всю інформацію про продукт, проглянути відгуки споживачів, дізнатися про переваги та недоліки. Тепер не потрібно звертатися до консультанта. Можна прямо на місці дізнатися максимум інформації по продукту. Очевидно, що розвиток смартфонів і мобільного доступу в інтернет позитивно позначається на подібних сервісах. І магазини повинні замислитися про їх використання.

3) Соціальні мережі в якості фільтра

Вважають, що соціальні мережі стають по своїй суті фільтром при виборі товару. Споживачі в чомусь будуть орієнтуватися на рекомендації своїх онлайн-знайомих при виборі того або іншого продукту. А тому підприємці повинні працювати в соціальних мережах, не допускати там помилок. Зробити все можливе, щоб саме їхній продукт або послуга були рекомендовані там. Це дуже важливо. І нехтувати цим не можна.

4) Хмарні обчислення

Очевидно, що малий бізнес буде поступово переводити свій парк програмного забезпечення в мережу. Це простіше в обслуговуванні, а в деяких випадках ще й дешевше. На це варто звернути увагу. Вже зараз слід спробувати використовувати якийсь хмарний сервіс. Або зайнятися розробкою свого. Цей ринок тільки зароджується, так що можливостей для розвитку тут безліч.

* Хмарні обчислення - це модель забезпечення повсюдного і зручного мережевого доступу: наприклад, мережі передачі даних, серверів, пристрої для зберігання даних, додатків і сервісів - як разом, так і окремо, які можуть бути оперативно надані і вилучені з мінімальними експлуатаційними витратами.

5) Зближення офлайн і онлайн

Реальне життя все більше буде відображатися в мережі. Ці два світи будуть зближуватися. Вже не можна говорити про інтернет, як про окремий маленький світ, як це було 10-12 років тому, коли багато підприємців не розуміли, навіщо він взагалі потрібен. Сьогодні мережа один з головних інструментів для багатьох бізнесменів. І її ігнорування не дасть хороших результатів для вашої справи. Потрібно відзначити, що для бізнесу тут відкриваються нові широкі можливості. Інтернет-проекти, які будуть пов'язані з офлайн-життям мають дуже великі шанси на успіх. Нещодавно це довели Groupon, Покупон - сервіси (сайти з надання знижок на різні послуги ).

По материалам: biztimes.ru

Поделиться:

Количество просмотров: 10780

Новий номер!

  • З якого місяця індексувати зарплату найманих працівників?
  • Чи достатньо відтворити на дисплеї РРО/ПРРО QR-код чека?
  • Що є доходом в інвалюті

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне