Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.03.2013

Щодо надання послуг платником єдиного податку другої групи, платнику єдиного податку третьої групи

Доброго дня, Оксана. Допоможіть будь ласка визначитись із ситуацією щодо співпраці між ФОП 2 групи і ФОП 3 групи. ФОП 3 групи - перевізник і надає транспортно- експедиторські послуги ТОВ юридичній особі.

Чи може ФОП 2 групи перевізник надавати власний транспорт ФОП 3 групи як експедитору для перевезення вантажу юридичної особи. Про цьому всі кошти надходять на рахунок експедитора,а він потім розраховується з перевізником. Які документи для цього потрібні. Дуже вдячна за відповідь.


Доброго дня, пп.2 п.291.4. ст.291 ПКУ передбачено, що платники податку другої групи мають право надавати послуги платникам єдиного податку та/або населенню.

В описаній Вами ситуації, ФОП 2 групи та платник ФОП 3 групи можуть укладати між собою будь-які передбачені законодавством правочини, до прикладу договір найму (оренди) транспортного засобу.

Остаточні розрахунки між ФОП 2 та ФОП 3 передбачені Податковим кодексом та не суперечать йому. Тому, розрахунки між ФОП 3 та ТОВ юридичною особою жодним чином не стосуються ФОП 2, який вступає у правовідносини з ФОП 3.

З повагою, Манжелій Андрій

юрист Всеукраїнського об'єднання

малого та середнього бізнесу "Фортеця"

Поделиться:

Количество просмотров: 4774

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне