Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




05.11.2013

Перспективи впровадження з 2017 року в Україні медичного страхування

Перспективи впровадження з 2017 року в Україні медичного страхування обговорювали 4 листопада  на прес-конференції в ІА «МОСТ-ДНЕПР» за участі головного лікаря Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергія Риженка.

Під час виступу Сергій Риженко визначив три позиції, перш ніж говорити про можливість впровадження в Україні страхової медицини.

«По-перше: у всіх страхових європейських та світових системах охорони здоров'я неухильно діє принцип солідарності. Це означає: заможний сплачує за бідного, здоровий - за хворого, молодий - за старого.

Я переконаний, що наше суспільство за своїм рівнем культури, цивілізованості, духовності та милосердя вже майже готове прийняти цей принцип.

По-друге: кожен пацієнт повинен бути впевнений, що страховка покриє його витрати на лікування. Якщо він платить гроші (а медичне страхування дуже недешево), у разі хвороби повинен бути повністю забезпечений медикаментами, реактивами для обстежень, витратними матеріалами для хірургії. А це все лягає на плечі страхової компанії. Чи готова система страхування на нинішньому етапі бути захистом для об'єктів страхування?

Якщо так - ласкаво просимо в страхову медицину! Якщо ні - нічого доброго з цього не вийде.

По-третє: завдання реформи в тому, щоб зробити медицину комфортною для пацієнта. Це означає - пацієнт отримує бажане одужання без зайвих матеріальних і моральних витрат і в найкоротші терміни, не відчуваючи при цьому дискомфорту, а тим більше страждань.

У Литві на моїх очах судинний стент вартістю понад 50 тисяч гривень був доставлений і встановлений пацієнтові протягом 5 хвилин. Життя хворого було врятовано.

Але при недостатньому фінансуванні ця ідея стає утопією.

Тому дуже важливо визначити: чи може матеріальний стан суспільства забезпечити ці умови? Іншими словами, чи вистачить у народу грошей на страхову медицину."

Поделиться:

Количество просмотров: 1744

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне