Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




13.12.2013

Ответы налоговиков на вопросы относительно единого налога

В Буській ОДПІ Головного управління Міндоходів у Львівській області проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему сплати єдиного податку. Пропонуємо ознайомитися з відповідями на найбільш актуальні запитання платників податків.

З якого періоду платник єдиного податку першої групи має перейти на сплату інших податків і зборів у разі використання праці найманих осіб?

Платники єдиного податку зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, у разі перевищення чисельності фізичних осіб, які перебувають у трудових відносинах із платником єдиного податку, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) періодом, у якому допущено таке перевищення.

Як фізичній особі — підприємцю — платнику єдиного податку добровільно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для іншої групи?

За умови дотримання платником єдиного податку вимог, установлених ПКУ для обраної ним групи, такий платник може самостійно перейти на сплату єдиного податку, встановленого для інших груп платників єдиного податку, шляхом подання заяви до контролюючого органу не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. При цьому у платника єдиного податку третьої та п’ятої груп, який є платником ПДВ, анулюється свідоцтво платника ПДВ у порядку, встановленому ПКУ.

Фізична особа — підприємець — платник єдиного податку є чорнобильцем. Чи передбачені пільги для підприємців, які належать до певних соціальних категорій громадян, у частині зменшення ставок єдиного податку?

Нормами ПКУ не передбачене зменшення встановлених ставок єдиного податку для фізичних осіб — підприємців, які належать до певної соціальної категорії громадян.

Який порядок оформлення найманого працівника підприємцем — платником єдиного податку?

Наказом Мінсоцполітики від 08.06.2001 р. № 260 затверджено Форми трудового договору між працівником і фізичною особою, яка використовує найману працю, та Порядок реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою.

Укладений у письмовій формі трудовий договір між працівником і фізичною особою у 3-х примірниках фізична особа повинна подати на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання у тижневий строк із моменту фактичного допуску працівника до роботи.

Записи про реєстрацію та зняття з реєстрації трудового договору дають право фізичній особі внести записи до трудової книжки працівника про прийняття та звільнення його з роботи. 12.12.2013

По материалам: ГУ Міндоходів у Львівській області

Поделиться:

Количество просмотров: 2772

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне