Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




01.10.2014

Будущее автономеров

У деяких засобах масової інформації з'явилася інформація про отримання 25 вересня 2014 року Департаментом Державтоінспекції МВС України в Державному інституті промислової власності патенту № 27853 на промисловий зразок номерних знаків для транспортних засобів нового зразку.

З цього приводу повідомляємо, що з метою приведення зразків номерних знаків транспортних засобів у відповідність до універсального для всіх країн Європейського Союзу, з яким Україна підписала Угоду про асоціацію, Центром безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем розроблено зміни до відповідних національних стандартів, які зараз знаходяться на погодженні та затвердженні.

Водночас, Департамент ДАІ звернувся до Державного інституту промислової власності щодо реєстрації патенту на промисловий зразок номерних знаків для транспортних засобів нового зразку, який і був зареєстрований.

Ураховуючи, що в процесі реформування системи надання адміністративних послуг в Україні, реєстрацію транспортних засобів планується передати на місцевий рівень відповідним виконавчим комітетам місцевих рад, виникла необхідність в майбутньому запровадити порядок при якому виготовлення номерних знаків відбуватиметься не централізовано, як зараз, а на місці реєстрації. Така практика існує в багатьох країнах. При цьому планується, що Департамент ДАІ надаватиме право виготовлення номерних знаків будь-якому суб'єкту підприємницької діяльності, який гарантуватиме таке виготовлення у відповідності до національного стандарту.

Для реалізації такого порядку ще необхідно внести зміни до Закону України «Про дорожній рух», проект яких у даний час розробляється в Кабінеті Міністрів України.

Це дасть змогу забезпечити безперебійну роботу відповідних підрозділів реєстрації транспортних засобів за принципом «єдиного вікна», виключить випадки відсутності номерних знаків як свого регіону так і будь-якого іншого, адже їх виготовлення відбуватиметься на місці.

Питання використання майнових прав на промисловий зразок номерних знаків транспортних знаків відбуватиметься відповідно до вимог чинного законодавства у сфері інтелектуальної власності, зокрема шляхом укладання відповідних договорів. Водночас з ТОВ «Голден флора» укладено угоду про співробітництво, відповідно до якої останнє надавало консультативні, організаційні та технічні послуги. Угода, при цьому, не передбачає будь-яких господарських або цивільно-правових зобов'язань для сторін.

Майнове право інтелектуальної власності належить згідно з чинним законодавством виключно державі (Департаменту ДАІ).

Про подальший розвиток цього питання Департамент ДАІ інформуватиме в установленому порядку.

Зразки:

Номерні знаки автомобілів та автобусів

 

Індивідуальні номерні знаки автомобілів

 

Номерні знаки транспортних засобів ОВС

 

 

Номерні знаки мотоциклів та мопедів

 

Індивідуальні номерні знаки мотоциклів/p>

Тимчасові (транзитні) номерні знаки мотоциклів та мопедів

 

 

 

 

 

 

Прес-служба Департаменту

ДАІ МВС України

Поделиться:

Количество просмотров: 3399

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне