Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




06.10.2014

Ставку акцизу і податок на нерухоме майно мають визначати місцеві громади

Прес-служба Міністерства фінансів

«Урядом пропонується підвищити фіскальну самостійність місцевих бюджетів. У зв’язку з чим пропонується надати право місцевим бюджетам, місцевим громадам для вирішення виключно питань громади встановлювати додаткову ставку акцизу на підакцизний товар: алкоголь, тютюнові вироби та нафтопродукти», — зазначив третього жовтня під час прес-конференції заступник Міністра фінансів України Денис Фудашкін.

При цьому передбачено, що в Податковому кодексі буде зазначено лише максимальну ставку цього податку.

«Якщо громада вирішить, що цей податок їй потрібен для того, щоб покращити умови лікарень, шкіл та будь-яку іншу інфраструктуру, вони зможуть ввести даний податок на своїй території отримувати додаткові ресурси незалежно від позиції центрального Уряду», — пояснив Денис Фудашкін.

Також є ініціатива саме на місцевому рівні визначати розмір податку на нерухоме майно. Крім того, пропонується оподатковувати і комерційну нерухомість.

Денис Фудашкін роз’яснив: «Місцевим громадам надаються досить широкі повноваження з визначення ставки на різні об’єкти нерухомості. А також саме місцеві громади, на наш, погляд повинні визначати, який обсяг пільг повинен бути передбачений для громадян, які проживають у цій громаді».

Поделиться:

Количество просмотров: 1232

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне