Уголок потребителя

13.10.2014

Чи мають право представники контролюючих органів під час проведення перевірки місця проведення розрахунків оглядати особисті речі працівника

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс, підкатегорія 109.20

Чи мають право працівники контролюючих органів під час проведення планової (позапланової) перевірки місця проведення розрахунків оглядати особисті речі працівника підприємства?

Відповідно до статті 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 № 265/95-ВР, місце проведення розрахунків — це місце, де здійснюються розрахунки із покупцем за продані товари (надані послуги) та зберігаються отримані за реалізовані товари (надані послуги) готівкові кошти, а також місце отримання покупцем попередньо оплачених товарів (послуг) із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо.

Пунктом 23 Порядку провадження торговельної діяльності та правила торговельного обслуговування населення, затвердженого постановою Кабміну від 15.06.2006 № 833, визначено, що забороняється зберігання на місці проведення розрахунку (у касі, грошовому ящику, сейфі тощо) готівки, що не належить суб’єкту господарювання, а також особистих речей касира чи інших працівників.