Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.12.2014

Арсеній Яценюк звернувся до парламенту підтримати законопроект про денонсацію угоди з Кіпром

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Уряд України вносить до Верховної Ради України проект закону про денонсацію Конвенції між Україною і Республікою Кіпр та невідкладно розпочне переговори з Кіпром щодо укладання нової угоди, яка відповідатиме європейським стандартам. Про це на засіданні Уряду в середу, 17 грудня, повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні Кабінет Міністрів розгляне проект закону, «спрямований на справедливе і чесне оподаткування найбільш прибуткового і великого бізнесу» — про денонсацію Конвенції між Урядом України і Республікою Кіпр.

«На жаль, тоді, коли в 2012 році ця конвенція підписувалася з Республікою Кіпр, вона сповідувала принцип захисту найбагатших верств населення, тому що в ній була передбачена нульова ставка оподаткування по реалізації будь-якого майна. Тобто через офшорні компанії продавалося майно і податки не платилися ні в Україні, ні в Республіці Кіпр», - сказав Глава Уряду.

Кабінет Міністрів вносить до парламенту відповідний проект закону і звертається до парламенту підтримати денонсацію Конвенції між Україною і Кіпром.

Як повідомив прем’єр-міністр, щоб ця угода була скасована, Уряд невідкладно розпочне переговори з Кіпром щодо укладання нової угоди, яка повинна відповідати стандартам Організації економічного співробітництва та розвитку: «Мова йде про те, що оподаткування, яке буде в Україні, повинне відповідати тим ставкам і розмірам податків, які є в країнах-членах Європейського Союзу».

Він наголосив, що, за оцінками Уряду, внаслідок дії нульової ставки оподаткування операцій з купівлі-продажу майна, акцій та інших активів, яка чинна через відмову Парламенту скасувати угоду з Кіпром, загальні суми втрат становлять близько 6 мільярдів гривень на рік.

«Сподіваюся, парламент підтримає цю ініціативу, адже в нинішньому парламенті представлені інтереси народу України, а не інтереси великого бізнесу. Принаймні голосування це або підтвердить, або спростує», — сказав Арсеній Яценюк.

Поделиться:

Количество просмотров: 1184

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне