Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




25.03.2015

Реформировать исполнительную службу помогут международные эксперты

«Одна із пріоритетних реформ в Україні — це реформа судової системи, яка неможлива без реформування виконавчої служби. Тож європейський досвід роботи виконавчих служб для нас корисний і ми готові до обговорення різних моделей», — наголосив Сергій Шкляр, заступник Міністра юстиції України, під час відкриття круглого столу «Реформа виконавчої служби в Україні».

Круглий стіл організовано Мін’юстом та Проектом Європейського Союзу “Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» і до участі в ньому залучено міжнародних експертів європейських країн, в тому числі східноєвропейських, де діє змішана (приватна та державна) система виконавців, а також українських державних службовців, експертів банківського та нотаріального середовища.

«Важливо знати досвід європейських країн, таких, наприклад, як Франція, а також східноєвропейських, таких, як Болгарія та Сербія, де працює змішаний інститут судових виконавців: державні та приватні, адже він, не виключено, застосовуватиметься і в Україні. Ми налаштовані на цікаві дискусії, в тому числі і за участі експертів громадського сектору», — повідомив Довідас Віткаускас, експерт з питань секторальної політики та координації реформ Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Під час круглого столу аналізувались проекти нормативно-правових України з питань реформування системи примусового виконання судових рішень. Обговорювались також змішана система примусового виконання судових рішень як постійний та перехідний механізм та розподіл справ між приватними і державними виконавцями (у тому числі за географічною ознакою).

За словами Довідаса Віткаускаса, безпосередньо на ефективність судової системи впливає також ситуація у сфері нотаріату й судових виконавців.

Тож під час круглого столу детально аналізувалась приватизація послуг у сфері юстиції на прикладі реформи системи нотаріату та реформа системи примусового виконання судових рішень в Україні.

Поделиться:

Количество просмотров: 1854

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне