Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




15.04.2015

Типові помилки при користуванні РРО

Під час проведення розрахункових операцій іноді виникають помилки, які можуть призвести до значних штрафів.  Виправити помилки, допущені під час проведення розрахункових операцій, не завжди просто, але можливо. ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу на наступне.

Якщо у фіскальному режимі РРО під час реалізації товарів було вибито чек, у якому неправильно зазначено кількість товару суб'єкту господарювання необхідно скасувати помилково проведену суму роздруковавши ще один чек, у якому зазначається помилково вибита сума зі знаком «–», тобто у фіскальній пам'яті РРО реєструється від’ємна сума розрахунків або застосувати операцію «Службова видача» на суму вибитого чека  скасувавши проведення помилкової суми через РРО. Після цього касир повинен роздруковати чек із потрібною (виправленою) сумою та видати чек покупцеві. ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу на необхідності складання акта про скасування помилково проведеної через РРО суми (якщо сума операції перевищує 100 грн.). Форма акта може бути довільною, але містити  інформацію про помилкову суму проведених розрахунків і реквізити помилково вибитого чека та дані про товар, який передбачалося продати.

Після складання акт або передається до центральної бухгалтерії, або прикріпляється до останньої сторінки КОРО (якщо в суб'єкта господарювання немає бухгалтерії). Строк зберігання такого акта – не менше трьох років.

ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Поделиться:

Комментарии   

# Александр 15.04.2015 19:19
Ещё про штрафы в 8500 забыли рассказать.
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 3330

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне