17.04.2015

ДРС закликає бізнес долучатися до контролю за виконанням плану по дерегуляції

Щомісяця ДРС робитиме моніторинг виконання державними органами плану дій по дерегуляції-2015

Загалом План дій містить 131 пункт по спрощенню умов ведення підприємницької діяльності (ліцензійних і дозвільних процедур, процедур державного нагляду (контролю).

Нагадаємо, Уряд затвердив план дій по дерегуляції 18 березня.

Роль ДРС у дерегуляції визначена процедурним законом про регуляторну політику і прописана у розпорядженні Кабміну, яким затверджено план дій по дерегуляції. Так, щомісяця до 10 числа ми будемо отримувати звіт від кожного державного органу, відповідального за виконання плану. Ми будемо дивитися що ними зроблено, оцінювати рівень проведення cost-benefits analysis та, узагальнивши отриману інформацію, 15 числа будемо звітуватися перед Кабміном. Якщо певне міністерство або відомство буде гальмувати виконання плану, будуть відповідні доручення від Прем’єра щодо вжиття заходів для прискорення виконання плану. Відповідні звіти будуть оприлюднюватися на сайті ДРС. Першу інформацію щодо просування плану ми матимемо до 15 травня.

План дій по дерегуляції є реалістичним, але не всеосяжним, оскільки не охоплює, наприклад, питання зі сфери оподаткування, яка сьогодні особливо «болить» малому та середньому бізнесу (що стосується ЄСВ та впровадження РРО), питання, пов’язані з місцевим самоврядуванням (розміщення тимчасових споруд). План дій є певним продуктом компромісу, якщо б ми ще чекали, він приймався ще півроку”, — пояснила Голова ДРС Ксенія Ляпіна.

Державна регуляторна служба закликає бізнес долучатися до контролю за виконанням плану по дерегуляції. “Лише разом ми зможемо змінити існуючу ситуацію - це не просто абстрактна співпраця, це конкретні дії пліч-о-пліч,” — позиціонує Ксенія Ляпіна.

• Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?