Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




27.04.2015

Коли неподання податкової звітності впродовж року є підставою для припинення юрособи

Ухвала ВАСУ від 02.03.2015 № К/800/56908/13

Щодо вимог контролюючого органу про припинення юрособи у зв’язку з неподанням податкової звітності протягом року ВАСУ заявив, що за своїм характером це правопорушення є триваючим. І полягає воно в тому, що особа протягом року жодного разу не подає у встановлений законодавчо строк податкову та/або іншу фінансову звітність. Тобто таке правопорушення охоплює всі випадки невиконання обов’язку щодо подання звітності, якщо строк її подання припадає на відповідний рік.

Це правопорушення буде вчиненим лише у тому разі, коли особа протягом року не подає жодного разу звітність усіх видів, з усіх податків (зборів), якщо подання цієї звітності є обов’язком відповідної особи. Якщо ж протягом року особа принаймні один раз подасть відповідну звітність хоча б з одного виду податку, це правопорушення переривається. Але його перебіг розпочинається, якщо особа в подальшому знову припинить подавати необхідну звітність.

Саме з дня, наступного за граничним днем подання відповідної звітності, яку особа не подала вперше за наступний рік, розпочинається відлік річного строку, протягом якого особа не подає звітність, як підстави для припинення юрособи. Причому таке порушення триває як мінімум один рік із дня, наступного за останнім днем подання відповідної звітності, і закінчується в день подання належної звітності. А між цими подіями може минути більше часу, ніж один рік.

«Головбух24»

Поделиться:

Количество просмотров: 2068

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне