Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.05.2015

В декларації на отримання субсидії слід вказувати доходи без врахування податку

Мешканці Дніпропетровщини дедалі частіше звертаються на  «гарячі лінії» голови облдержадміністрації та департаменту соцзахисту населення ОДА з питаннями оформлення субсидій. Продовжуємо цикл публікацій відповідей на 10 самих актуальних питань.  Сьогодні відповідаємо на сьоме питання:

Яку суму доходу вписувати в декларацію? Чи враховувати єдиний соцвнесок, військовий збір, пільгу, яку отримують при нарахуванні зарплати? Або писати суму доходу, отриману на руки?

В декларацію для оформлення субсидії слід вносити відомості про всі види доходів осіб,  зареєстрованих у житловому приміщенні (або тих, хто фактично проживає за договором оренди): 

·        заробітну плату; 

·        пенсію; 

·        державну соціальну допомогу (крім її частини, виплата якої здійснюється одноразово, зокрема, при народженні дитини); 

·        стипендію; 

·        грошове забезпечення; 

·        аліменти; 

·        доходи від підприємницької діяльності, здачі майна в оренду тощо.   

Для призначення субсидії враховуватимуться доходи без податку з доходів фізичних осіб (ПДФ) за попередній календарний рік. Щоб вказати цю суму правильно, слід взяти довідку про свої доходи в установі, яка здійснює виплати: у бухгалтера підприємства, на якому ви працюєте, університету, де навчаєтеся, у пенсійному фонді тощо.

По теме:

Поделиться:

Количество просмотров: 1934

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне