Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




22.05.2015

Остання звітність з ПДВ для підприємця

При припиненні підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, анулювання реєстрації платника ПДВ може бути здійснене за ініціативою відповідного контролюючого органу. Крім того, такий платник податку може подати заяву про анулювання реєстрації платником ПДВ за власним бажанням.

Коли відбувається анулювання реєстрації особи, як платника податку, останнім звітним періодом є період, який розпочинається від дня, що настає за останнім днем попереднього податкового періоду, та закінчується днем анулювання реєстрації.

Згідно із пунктом 202.1 статті 202 Податкового кодексу України для платників ПДВ звітним (податковим) періодом є один календарний місяць або календарний квартал.

Таким чином, особа, реєстрація платника ПДВ якої анульована, подає податкову декларацію з ПДВ за останній звітний (податковий) період, який розпочинається з першого дня такого звітного періоду та закінчується днем анулювання такої реєстрації, протягом 20 (40) календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду, в якому відбулося анулювання реєстрації особи як платника ПДВ. Зокрема, це стосується фізичних осіб, щодо яких до Єдиного державного реєстру внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Поделиться:

Количество просмотров: 1415

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне