Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




09.07.2015

«Прострочена» відмова у видачі дозволу — не підстава принципу мовчазної згоди

Лист ДРС від 25.06.2015 № 4450/0/20-15

Як роз’яснила Державна регуляторна служба, принцип мовчазної згоди при видачі документів дозвільного характеру має місце лише у випадках, коли суб’єкту господарювання у встановлений законом строк не видано або не направлено дозвільний документ або рішення про відмову в його видачі. При цьому граничним днем видачі дозвільного документа вважається останній день строку розгляду заяви дозвільним органом.

Тобто, вже через 10 робочих днів із дня закінчення встановленого строку для видачі або відмови у видачі відповідного дозволу суб’єкт господарювання набуває право на провадження певних дій щодо здійснення господарської діяльності (її окремих видів) без отримання відповідного дозвільного документа.

Підтвердженням же подачі заяви та необхідних документів адміністратору/дозвільному органу в цьому разі слугуватиме копія заяви (опису прийнятих документів).

Інша справа, якщо ж заявнику все таки було надано відмову у видачі документа дозвільного характеру, хоча й з порушенням законодавчо встановленого для цього строку. У такому випадку принцип мовчазної згоди не спрацьовує. Однак за порушення строків дозвільний орган нестиме передбачену законодавством адміністративну відповідальність.

ГОЛОВБУХ24

Поделиться:

Количество просмотров: 2617

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне