Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.08.2015

Випадки відмови у видачі товарів, що були розміщені на складі митниці ДФС

Відповідно до п. 9.10 р. ІХ Порядку роботи складу митниці ДФС, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.05.2012 р. № 627 (далі – Порядок № 627), власникам або уповноваженим ними особам, а також особам, до яких протягом строку зберігання перейшло право власності на ці товари або право володіння ними відмовляється у видачі зі складу митниці ДФС товарів, транспортних засобів комерційного призначення з причин недотримання ними п.п. 9.2, 9.3 цього розділу, а також за наявності інших визначених законодавством правових підстав, що не дозволяють видачу майна зі складу, зокрема:

1) у разі неподання на ім’я керівника митниці ДФС або особи, яка виконує його обов’язки, відповідної заяви/звернення, у якій необхідно зазначити поштову адресу та за наявності електронну адресу і контактний телефон заявника;

2) у разі відсутності у заяві/зверненні інформації щодо:

- пункту пропуску на митному кордоні в зоні діяльності митниці ДФС, через який було ввезено товари на митну територію України, орієнтовної дати та часу їх вивезення (повернення);

- заява/звернення подається митниці ДФС з порушенням терміну її подання (заява/звернення повинна подаватися не пізніше, ніж за три робочих дні до бажаної дати видачі товарів, зазначеній у такій заяві/зверненні).

В свою чергу у разі прийняття рішення про відмову в поверненні товарів зі складу митниці ДФС керівник митниці або особа, яка виконує його обов’язки, накладає на заяві/зверненні громадянина резолюцію «Заборонено». При цьому заявнику надається відповідь із зазначенням причин відмови (п. 9.12 р. ІХ Порядку № 627).

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Поделиться:

Количество просмотров: 904

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне