01.02.2016

До уваги платників рентної плати за спеціальне використання води!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє наступне.

Державною фіскальною службою України у листі від 27.01.2016 №2604/7/99-99-15-04-02-17 «Про позначення коду водного об’єкта» (далі – лист ДФС №2604) надані методичні рекомендації щодо заповнення реквізитів Розрахунку з рентної плати за спеціальне використання води (додаток 5 до податкової декларації з рентної плати) (далі – розрахунок).

Нагадаємо, що форма податкової декларації з рентної плати (далі – декларація) затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 №719, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 03.09.2015 за №1051/27496.

Розрахунок заповнюється платниками рентної плати за спеціальне використання води, які використовують обсяги води, отримані шляхом забору води з водних об’єктів (первинні водокористувачі) та/або від первинних або інших водокористувачів (вторинні користувачі), та використовують воду для потреб рибництва (далі – платник).

Для кожного типу водного об’єкта відповідно до додатка 16 «Кодифікація водних об’єктів за типом водного об’єкта та напрямом використання води згідно з розділом IX Податкового кодексу України» до декларації складається окремий розрахунок.

При заповненні рядка 6 («код водного об’єкта») розрахунку платники використовують довідкову інформацію відповідно до додатка 16.

Порядок зазначення коду водного об’єкта в залежності від типу водного об’єкта та напряму використання води платником викладено у листі ДФС №2604, який розміщено на офіційному веб-порталі ДФС за посиланням:

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками