Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




24.08.2016

Уряд схвалив План заходів з підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України

МІНІСТЕРСТВО КУЛЬТУРИ УКРАЇНИ

5 травня на засіданні Уряду було затверджено План заходів із підготовки та відзначення 25-ї річниці незалежності України. Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України розроблено Міністерством культури України.

Планом заходів передбачено проведення 23 серпня до Дня Державного Прапора України у місті Києві, інших населених пунктах та закордонних дипломатичних установах України офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України.

24 серпня у День незалежності України в місті Києві передбачено проведення урочистостей за участю керівництва держави, представників центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, народних депутатів України, представників української діаспори, громадських об’єднань і релігійних організацій, діячів науки та культури, а також організацію та проведення урочистих заходів в інших населених пунктах України. Відбудеться покладання квітів до пам'ятників, пам'ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у XX столітті, учасників Революції Гідності та антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Зокрема в цей день відбудеться урочисте засідання Верховної Ради України із запрошенням представників держав, які першими визнали незалежність України, та народних депутатів Верховної Ради УРСР 12 скликання, міжнародна конференція із запрошенням парламентських делегацій інших держав.

У Києві будуть проведені виставки копій найважливіших державних актів та фотодокументів із скарбниці української пам’яті – Національного архівного фонду, що висвітлюють процес здобуття Україною незалежності.

Також заплановано проведення фестивалю авторської пісні на тематику, присвячену проведенню антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

24 серпня відбудеться завершальний етап конкурсу «Як зробити історію України цікавою для молоді» та нагородження переможців.

Крім того, заплановано проведення інформаційних, наукових, просвітницьких, культурних та інших заходів, присвячених історії здобуття Україною незалежності та 25-й річниці цієї знаменної події, видатним історичним особистостям та сучасним діячам українського державотворення, захисникам Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та територіальну цілісність держави, її європейський вибір.

Починаючи з травня і до кінця поточного року започатковується проведення інформаційно-просвітницької роботи у темі річниці незалежності, зокрема 25-ї річниці Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року, інших історичних подій, пов’язаних із здобуттям незалежності України, забезпечення вшанування видатних осіб українського державотворення – «людей свободи» під час підготовки та проведення заходів із відзначення державного свята.

Впродовж 2016 року Уряд планує вжити заходів щодо вирішення проблемних питань соціального захисту осіб, які отримали інвалідність внаслідок участі у Революції Гідності, антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, родин загиблих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях, а також забезпечувати надання державної підтримки борцям за незалежність України у XX столітті та громадянам, які сьогодні відстоюють суверенітет і територіальну цілісність України. А також опрацювати питання щодо створення умов для надання послуг із психологічної реабілітації, соціальної та професійної адаптації інвалідам – учасникам антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях у Всеукраїнському центрі професійної реабілітації інвалідів (с. Лютіж, Вишгородський район, Київська область).

До 25-річниці незалежності України заплановано створення трьох неігрових фільмів щодо української символіки незалежної України та виготовлення тематичних відеороликів. Створено цикл інформаційних програм для державних засобів масової інформації про історію та сьогодення України, життя й діяльність видатних українців, історію державних символів України, а також створення тематичних анімаційних фільмів, документальних фільмів, радіо- та телепередач, присвячених історії державотворення та боротьби за незалежність України, подіям в Україні під час Революції Гідності, подвигу учасників антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях.

Закордонні дипломатичні установи України проведуть урочисті заходи, пов'язані з відзначенням 25-ї річниці незалежності України, зокрема, за участю представників української діаспори.

Поделиться:

Количество просмотров: 1087

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне