26.05.2016

Втрата «зарплатних» документів: як з’ясувати дані про зарплату

Затверджено новий Порядок отримання з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків (далі — ДРФО) даних про заробітну плату (дохід) для обчислення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

Цей Порядок визначає механізм обміну інформацією на центральному рівні між ДФС та ПФУ, а також порядок складання та подання ПФУ запитів на отримання інформації з ДРФО щодо надання даних про зарплату за період з 01.01.1998 до 01.07.2000 (за наявності) для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату.

ПФУ протягом п’яти робочих днів з дати одержання повідомлення або звернення про отримання даних про зарплату (дохід) фізосіб для призначення пенсії у разі втрати документів про її нарахування та виплату формує запит і подає його до ДФС.

Запит формується у разі виникнення потреби, але не частіше ніж один раз на день, та може містити інформацію щодо однієї або декількох фізичних осіб.

ДФС, своєю чергою, надає відповідь на запит ПФУ не пізніше ніж через п’ять робочих днів з дати отримання такого запиту. Постанова ПФУ від 28.03.2016 № 6-1 Наказ Мінсоцполітики, Мінфіну від 28.03.2016 № 305/392

Головбух24

• Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками