Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




23.08.2016

Кабмін ухвалив План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності

23 серпня Кабінет Міністрів України ухвалив План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності. План містить 114 заходів. У ньому йдеться про спрощення та удосконалення умов ведення бізнесу з питань сільського господарства, державного митного, санітарного та ветеринарного контролю, телекомунікацій, інфраструктури, будівництва, пожежної безпеки, медичного обслуговування, цінового регулювання, земельних відносин та оподаткування.

«План заходів щодо дерегуляції господарської діяльності – реакція на звернення і сигнали бізнес-середовища про найчутливіші проблеми у всіх галузях, які можна вирішити шляхом дерегуляції. Однак, переконана, що цим Планом потенціал дерегуляції не вичерпується, є багато питань, де потрібно проводити глибокий аналіз, робити значні системні зміни. В той же час, важливо, щоб цей План виконувався, щоб ми досягали результатів. ДРС спільно з Мінекономрозвитку планують здійснювати всі необхідні організаційні заходи - регулярні звіти на Урядовому комітеті,  підготовка доручень Першого віце-прем’єра з приводу підвищення рівня виконання плану по дерегуляції. Тобто розхолоджуватись органам влади з приводу дерегуляції ми не дамо», - заявила Голова ДРС Ксенія Ляпіна після засідання КМУ.

Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України оприлюднювало пропозиції до Плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів від 18.03.2015 № 357-р, а також близько півроку проходили консультації з бізнес-середовищем.

Заходи щодо дерегуляції в Україні активно проводяться протягом 2-х років поспіль.  Нещодавно Голова ДРС представила членам Уряду результати виконання міністерствами плану заходів щодо дерегуляції господарської діяльності. За її словами, за рахунок економії та в наслідок дерегуляції бізнес зберіг понад 10 млрд. гривень через спрощення процедур, зняття необґрунтованих обмежень, скорочення прямих витрат. Це відбулося без втрат для державного бюджету.

Державна регуляторна служба України спільно з Міністерством економічного розвитку та торгівлі докладатимуть всіх зусиль, щоб виконання Плану заходів щодо дерегуляції принесло значний економічний ефект.

Державна регуляторна служба України

Поделиться:

Количество просмотров: 835

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне