Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




20.10.2016

До уваги посадових осіб органів державної влади та органів місцевого самоврядування: про отримання ЕЦП!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що Акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (далі – АЦСК ІДД) на головній сторінці офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД у розділі «Новини» за посиланням http://acskidd.gov.ua/news повідомив наступне.

Відповідно до Прикінцевих положень Закону України від 14.10.2014 №1700-VII «Про запобігання корупції» зі змінами та доповненнями (далі – Закон) у 2016 році службові особи, які на день початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій займають згідно зі статтею 50 цього Закону відповідальне та особливо відповідальне становище, до яких у тому числі віднесено посади державної служби категорії «А» та «Б», зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому цим Законом, протягом 60 календарних днів після початку роботи системи.

Таким чином, для подання декларації за минулий рік суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП), отриманий для виконання своїх службових обов’язків.

Разом з цим, особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування протягом звітного року, отримують послуги ЕЦП як фізичні особи, а не як посадова особа органу державної влади, органу місцевого самоврядування, підприємства, установи або організації державної форми власності.

Додатково повідомляємо, що відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 №145-р «Про забезпечення надання послуг електронного цифрового підпису державним службовцям, які займають посади, віднесені до категорій А і Б, та інші прирівняні до них посади» акредитовані центри сертифікації ключів Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби України та Державної казначейської служби України здійснюють надання послуг електронного цифрового підпису суб’єктам декларування на безоплатній основі.

 

Поделиться:

Комментарии   

# я знаю 21.10.2016 19:40
Глупость сморозили!
Есть "ПОРЯДОК формування, ведення та оприлюднення надання) інформації Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" - ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національного агентства з питань запобігання корупції 10 червня 2016 року № 3
так четко указано, что автентифікація – електронна процедура, яка дає можливість підтвердити електронну ідентифікацію фізичної особи та/або походження і цілісність
електронних даних.
и далее : електронна ідентифікація – процедура використання ідентифікаційних даних особи в електронній формі, які однозначно визначають фізичну особу;
И ЕЩЕ: 4. Зареєстровані в Реєстрі суб’єкти декларування мають право:
доступу до власного персонального електронного кабінету після
автентифікації суб’єкта декларування із використанням його особистого ЕЦП фізичної особи
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
# я знаю 21.10.2016 19:42
при чем тут Посадова особа??? если доступ предоставляется физ.лицу! и отчитывается физ.лицо, мало того - подпись в конце декларации ставит физ.лицо, а не должностное лицо!!!!
Ответить | Ответить с цитатой | Цитировать
Количество просмотров: 1049

Новий номер!

  • Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне