Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




21.10.2016

Сергій Савчук: Виробництво тепла без використання газу - це не тільки енергетична незалежність України, а й поштовх до економічного зростання кожного регіону

ДЕРЖАВНЕ АГЕНТСТВО З ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ ТА ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ УКРАЇНИ

19 жовтня у прямому ефірі програми "Столиця" на телеканалі "Київ" Голова Держенергоефективності Сергій Савчук розповів про державну політику щодо зменшення споживання газу та пояснив, чому в Україні вкрай необхідно впроваджувати проекти з використання відновлюваних джерел енергії та енергозбереження.

В першу чергу Сергій Савчук поінформував, що ті, хто сьогодні закликають повернути пільгову ціну на газ для населення, насправді ставлять інші цілі. Ціна цим цілям – 1,4 млрд. доларів в рік. Саме стільки коштують 7 млрд м3 газу, які раніше, з 2008 по 2010 роки, щорічно неефективно використовувалися для підприємств теплокомуненерго, населення та бюджетних установ (без врахування АРК, Луганської та Донецької областей).

Голова Агентства зауважив, що сьогодні у Верховній Раді Україні вже знаходяться кілька важливих законопроектів, які стимулюватимуть інвесторів та бізнес працювати у сфері відновлюваної енергетики.

"Зокрема, законопроект №4334 дасть можливість інвестору встановити у будь-якому місті України твердопаливну котельню та отримати гарантований державою тариф на тепло на рівні 90% від "газового" тарифу", - повідомив Голова Агентства та додав, що таким чином на законодавчому рівні інвестору буде надана гарантія повернення вкладених у проект інвестицій. Адже він заздалегідь зможе розрахувати рентабельність та термін окупності проекту. Як зазначає Сергій Савчук, перш ніж зайти на ринок інвестори, особливо іноземні, у яких є і технології і фахівці, і кошти, чекають саме таких законодавчих гарантій.

У розмові з ведучим програми Сергій Савчук також розповів про переваги реалізації проектів з виробництва тепла з альтернативних видів палива.

"Якщо ми створимо конкурентний ринок тепла, дамо можливість інвестору зайти та встановити такі котельні або ще краще – когенераційні установки, які працюватимуть на альтернативних видах палива, то можна буде говорити не тільки про зменшення газової залежності, а й про економічний розвиток регіонів", - повідомив Голова та пояснив, що розвиватиметься ціла інфраструктура, створюватимуться нові робочі місця, збільшуватиметься зайнятість населення, надходження у місцеві бюджети.

Голова також нагадав, що 21 жовтня у м. Вінниця Агентство організовує семінар, на якому і буде роз’яснювати особливості виробництва тепла з альтернативних джерел. У рамках заходу відбудеться огляд твердопаливної котельні потужністю 5,3 МВт як успішного прикладу заміщення газу у місті. Сергій Савчук переконаний, що проекти з встановлення таких котелень потрібно мультиплікувати в усіх містах України.

Більше про розвиток сфери відновлюваної енергетики, а також енергоефективності в Україні, можна дізнатися, переглянувши відеозапис програми "Столиця" телеканалу "Київ" за участю Голови Агентства Сергія Савчука: https://www.youtube.com/watch?v=pBRHBYui7PI&feature=youtu.be

Поделиться:

Количество просмотров: 1566

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне