Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




16.01.2017

Бути чи ні податковій міліції – спір Мінфіну та ДФС

Податкова міліція продовжує виконувати свої обов’язки щодо захисту економічних інтересів нашої держави. Про це заявив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці у мережі Facebook.

По теме:

«Розчарую тих комбінаторів, які цими днями вже нафантазували собі глобальні плани, аби не платити податки та вести тіньовий бізнес. Ми й надалі продовжуємо працювати, захищаючи економічні інтереси держави», – написав Сергій Білан, додавши фото листа Комітету з питань податкової та митної політики від 12.01.2017 №04-27/10-1226 з роз’ясненням ситуації щодо «технічної помилки» з ліквідацією податкової міліції.

Зокрема, у листі зазначається, що питання набрання чинності положень Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» №1797 від 21 грудня 2017 року врегульоване пунктом І розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення».

Тобто міліцію буде ліквідовано після набрання чинності закону про новий орган, на який покладається обов’язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об’єктом яких є фінансові інтереси держави.

Тобто, за висновком Комітету, «до дня набрання чинності вищевказаним законом, податкова міліція діє у чинному правовому полі, виконує функції, покладені на неї законодавством, та на її діяльність поширюються положення відповідних законодавчих актів».

У свою чергу міністр фінансів Олександр Данилов у тому ж таки Facebook зазначив: «Ліквідація податкової міліції та створення Фінансової поліції – один із ключових пріоритетів Мінфіну. На це дуже чекає бізнес.

Податкова міліція однозначно має бути ліквідована. Ми планували зробити це разом із створенням нової не силової, а дійсно ефективної аналітичної Фінансової поліції.

…Чи варто виправляти помилку, знову легалізуючи репресивну податкову міліцію? Очевидно, що ні. Треба рухатись тільки вперед. Тому найближчими днями Мінфін внесе на розгляд Уряду законопроект про створення Фінансової поліції , на який чекає бізнес, і про який також йдеться у меморандумі з МВФ»

Джерело: Головбух24

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1376

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне