Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




19.01.2017

При ДРС сформують дорадчий колегіальний орган – Раду з питань державного нагляду та контролю

Про це йшлося під час круглого столу щодо нововведень у сфері державного нагляду та контролю, який відбувся 17 січня у Державній регуляторній службі України.

Модерувала захід Голова ДРС Ксенія Ляпіна. Серед присутніх: представники органів влади, громадськості, засобів масової інформації, підприємці.

Обговорювали унормування реалізації вимог Законів України від 03.11.2016 №1728-VIII та від 03.11.2016 № 1726-VIII», зокрема Порядок надання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав, а також створення та механізм роботи Ради з питань державного нагляду (контролю), яка буде дорадчим колегіальним органом при ДРС.

Нагадаємо, раніше ДРС оприлюднила проект Наказу «Про затвердження Порядку та форми надання Погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав».

Повноваження Ради поширюватимуться на розгляд звернень органів державного нагляду (контролю) щодо надання погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) на підставі обґрунтованого звернення фізичної особи про порушення суб’єктом господарювання її законних прав, за його результатом Рада надає пропозиції керівнику ДРС щодо погодження або щодо вмотивованої відмови у такому погодженні.

Склад Ради пропонується затвердити наказом ДРС та сформувати з представників громадських організацій за їх пропозиціями та посадових осіб ДРС. Планується, що Рада засідатиме щоп’ятниці.

Протокольне рішення Ради щодо розгляду обґрунтованого звернення органу державного нагляду (контролю) будуть підставою для надання ДРС погодження на проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) або для вмотивованої відмови у наданні такого погодження. Про це йдеться у проекті Наказу ДРС.

Крім того, учасники круглого столу обговорили проект Середньострокового плану пріоритетних дій Уряду до 2020 року. ДРС стала ініціатором обговорення розділу 1.4. «Розвиток конкуренції, малого та середнього бізнесу» проекту Плану. Зазначені у цьому розділі питання знаходяться у межах компетенції ДРС.

Щодо подання кандидатур до складу Ради з питань державного нагляду та контролю можна звернутись за тел: (044) 286-00-95, gromrada@dkrp.gov.ua, Дарина Шатковська

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 958

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне