Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.02.2017

Cудді сумніваються у повноваженнях податкової міліції – ухвали

Поки триває робота над законопроектом про службу фінансових розслідувань, а окремі депутати намагаються повернути статус податкової міліції, судді вже приймають рішення, де висловлюють сумніви в наявності повноважень у податкової міліції.

Так, в ухвалі Дарницького районного суду м. Києва (справа №753/63/17 про доступ до матеріалів, що містять банківську таємницю), слідчий суддя прямо вказав на відсутність правових підстав для діяльності податкової міліції.

«Дослідивши копії матеріалів доданих до клопотання, вважаю у задоволенні клопотання відмовити, оскільки воно подане неповноважною на те особою.

Так, з 01.01.2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», п. 134 якого виключено із Податкового кодексу України Розділ XVIII-2. ПОДАТКОВА МІЛІЦІЯ, тобто на даний час немає правових підстав для діяльності податкової міліції», – зазначається в ухвалі.

Сумніви щодо повноважень податківців висловив і слідчий суддя Соснівського районного суду Черкаської області. В ухвалі (справа №712/946/17-к про здійснення тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю) було відзначено, що «відповідно до вимог Закону України № 1797-VIII від 21 грудня 2016 року, виключено розділ «Податкова міліція», тобто на даний час виникли сумніви у належних повноваженнях особи, яка звернулась до суду». Тож суддя відмовив у задоволенні клопотання, в т. ч. і через те, що воно подано неповноваженою особою.

Нагадуємо, повернути повноваження податковій міліції пропонується підготовленим до другого читання законопроектом № 0940 про оподаткування спадщини (докладніше про це – за посиланням). Розглянути цей проект збирались ще минулого тижня, однак згодом вирішили  відкласти це питання – голова податкового комітету ВР Н. Южаніна звернулась до Кабміну з проханням надати офіційну позицію з цього приводу.

Джерело: TAXLINK

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1198

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне