19.02.2017

Володимир Гройсман привітав громадян з Міжнародним днем рідної мови

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Шановні українці!

Вітаю з Міжнародним днем рідної мови!

Щороку, 21 лютого, світ вшановує унікальну мовну та культурну спадщину, яку представляють надбання всіх народів та їх історія.

Культурна палітра нашої країни також демонструє цю багатоманітність, з якою пов’язані життя, творчість і значні здобутки багатьох поколінь українців і представників інших національностей. Велика перевага України завжди була і є в тому, що наша країна – це рідна домівка для представників різних культур, їх рідної мови.

Приємно бачити, як кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше представників молодших поколінь відчувають причетність до рідної мови та культури, все більше яскравих культурних проектів, зокрема фільмів і книжок, завойовують серця шанувальників. І сьогодні українська мова і культура – це креативна, динамічна субстанція, яка активно розвивається та доносить цікаві і непересічні смисли до всього світу.

Протягом останнього року зроблено чимало добрих справ, які сприятимуть подальшому розвитку української мови. У справі формування і захисту нашого інформаційного простору важливим є створення умов і преференцій для продукування і поширення власного культурного продукту, зокрема українською мовою. Це складне завдання, у виконанні якого беруть участь Президент України, Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України, Держкомтелерадіо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, громадські організації, інтелектуальні центри, митці, активісти.

Саме тому в Державному бюджеті України на 2017 рік на розвиток української культури передбачено понад 3 млрд гривень, зокрема на кінематограф, іміджеві українські проекти у світі за різними напрямами, запуск українського інституту книги. Переконаний, що сьогодні вперше за роки незалежності реалізується повноцінна протекціоністська політика щодо захисту та розвитку української мови та культури.

З повагою

Премʼєр-міністр України                                        Володимир ГРОЙСМАН

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет

• Заниження річного обсягу доходу в декларації ФОП – єдинником 2-ї групи: чи є відповідальність?
  • Сума внесеної на ФОП-рахунок готівки не збігається із Z-звітами за цей період: наслідки
  • ФОП без місця реєстрації: що робити?