Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




12.06.2017

На Полтавщині спеціалісти Держпродспоживслужби виявили необґрунтоване завищення цін на водопостачання

Сектором контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за результатами позапланової перевірки комунального підприємства виявлено, що тариф на послуги з централізованого водопостачання для населення розрахований з порушенням вимог Порядку формування тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року №869.

При розрахунку тарифу підприємством необґрунтовано були завищені технологічні норми втрат води в мережі, витрати, пов’язані з використанням електроенергії, з поточним ремонтом обладнання, повіркою засобів обліку води, адміністративною роботою.

Тариф вводився в дію з 1 травня 2017 року і на момент здійснення перевірки не застосовувався. За результатами проведеної перевірки комунальному підприємству надано припис щодо усунення порушень порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Таким чином, проведена перевірка дала можливість запобігти встановленню необґрунтовано завищеного тарифу на послугу з централізованого водопостачання та попередити обрахування споживачів з розрахунку на рік на 480,8 тис гривень.

Джерело: Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1058

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне