16.06.2017

Змінено правила видачі дозволів на спеціальне водокористування

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра інформує про те, що з 4 червня 2017 року відповідно до змін, внесених Законом України від 07 лютого 2017 року № 1830 до Водного кодексу України, дозволи на спеціальне водокористування видаватимуться територіальним органом, що реалізує державну політику у сфері розвитку водного господарства на підставі заяви, яка подаватиметься водокористувачем в паперовій або електронній формі разом із пакетом документів, який містить:

- обґрунтування потреби у воді з помісячним нормативним розрахунком водокористування і водовідведення;

- опис та схема місць забору води та скиду зворотних вод;

- нормативи гранично допустимого скидання (гдс) забруднюючих речовин у водні об'єкти із зворотними водами (з розрахунком на кожний випуск (скид) окремо);

- затверджені індивідуальні технологічні нормативи використання питної води (для підприємств та організацій житлово-комунального господарства, суб'єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водопостачання та/або водовідведення, житлово-експлуатаційних підприємств та організацій);

- копія правовстановлюючих документів на водні об'єкти (для орендарів водних об'єктів).

Видача (переоформлення, видача дубліката, анулювання) дозволу на спеціальне водокористування здійснюється безоплатно.

Видача або надання відмови у видачі дозволу здійснюється протягом 30 календарних днів з дня надходження заяви та документів, необхідних для видачі дозволу.

Підставою для переоформлення дозволу на спеціальне водокористування є зміна найменування або місцезнаходження юридичної особи чи зміна прізвища, імені, по батькові або місця проживання фізичної особи, фізичної особи - підприємця.

Переоформлення дозволу здійснюється за заявою, до якої додається дозвіл, що підлягає переоформленню. Строк видачі переоформленого дозволу - 2 робочі дні з дня одержання заяви про його переоформлення.

Отримані до 4 червня 2017 року дозволи на спеціальне водокористування будуть чинні до моменту закінчення строку їх дії.