Уголок потребителя

Уроки для начинающих предпринимателей

19.06.2017

Нацрада реформ підтримала запропонований Урядом проект пенсійної реформи, який передбачає підвищення пенсій вже з 1 жовтня, - Володимир Гройсман

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

Національна Рада реформ при Президенті України на своєму засідання у п’ятницю, 16 червня, схвалила проект пенсійної реформи, який розроблений Урядом і передбачає проведення осучаснення пенсій вже з 1 жовтня, збереження пенсійного віку і встановлення справедливих виплат в залежності від трудового стажу, скасування оподаткування пенсій та  поступову ліквідацію дефіциту бюджету Пенсійного фонду в середньостроковій перспективі. За рішенням Нацради проект реформи буде доопрацьовано та передано до Парламенту на подальше обговорення та ухвалення.

Коментуючи рішення Нацради реформ Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначив: «У нас була грунтовна розмова, ми отримали слушні пропозиції, пенсійна реформа Національною Радою реформ підтримана. Зараз потрібно пройти всі необхідні процедури. Ключова позиція: ми залишаємо пенсійний вік, осучаснення пенсій з 1 жовтня – це базова позиція, скасування оподаткування – це базова позиція».

Глава Уряду підкреслив, що проект реформи буде переданий в Раду наступного тижня. «В понеділок-вівторок внесемо в Парламент реформу», - сказав Глава Уряду.