Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




10.07.2017

Порядок прийняття Комісією рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації

З 01 липня 2017 року запроваджено повноцінний режим системи автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних/ розрахунків коригування критеріям оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН (СМ КОР).

20 червня 2017 року набрав чинності наказ МФУ від 13.06.2017 р. №566 (опублікований в «Офіційному віснику України» №48 від 20.06.2017), яким урегульовано порядок роботи комісії ДФС, яка прийматиме рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації.

Комісія є постійно діючим колегіальним органом при ДФС. До складу Комісії включаються посадові особи ДФС.

Комісія складається з голови, заступника голови, секретаря та не менше ніж семи членів.

Комісією розглядаються письмові пояснення та/або копії документів, подані платником податків до контролюючого органу відповідно до п.п. 201.16.2 ст. 201 Податкового кодексу, а також висновок контролюючого органу з пропозицією щодо реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або про відмову в такій реєстрації.

Комісія може перевірити подані платником податку копії документів щодо їх достовірності шляхом звірки даних, які містяться в таких копіях документів, з даними, що надходять або можуть бути отриманні з інших джерел інформації (реєстри, що ведуться державними органами, документи, в тому числі електронні, одержані від інших платників податків, засобів масової інформації тощо).

Комісія приймає рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації, а також врахування (неврахування) інформації, зазначеної в таблиці даних платника податків.

Рішення Комісії про реєстрацію податкової накладної / розрахунку коригування в ЄРПН або відмову в такій реєстрації складається за формою згідно з додатком до Порядку №566, підписується, реєструється та надсилається платнику ПДВ протягом п'яти робочих днів, що настають за днем отримання пояснень та документів, поданих відповідно до п. 201.16.2 ст. 201 Податкового кодексу.

Джерело: Головне управління ДФС у Запорізькій області

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1035

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне