Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.07.2017

Чи варто знищувати первинку, якщо податківцями проводилася камеральна перевірка

Не поспішайте знищувати первинні документи, якщо строк їх зберігання перевищив 3 роки, а період, за який вони були складені, був перевірений під час камеральної перевірки.

Так, ДФС вважає, що зазначені в Переліку № 578/5 строки зберігання документів є мінімальними. Більшість видів первинних бухгалтерських документів слід зберігати не менш ніж 3 роки та 5 років — у тому випадку, якщо такі документи містять інформацію про фінансові операції. За рішенням експертної комісії підприємства ці строки можуть бути подовжені.

А камеральні перевірки проводять на підставі даних, зазначених у податкових деклараціях (розрахунках) платника податків, без перевірки регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів.

Тож, як схильні вважати в ДФС, первинка, котра на перший погляд може здаватися застарілою, може вам знадобитися під час наступних перевірок. Як аргумент наведено норму п. 102.1 ПКУ, відповідно до якої орган ДФС (за винятком випадків, зазначених у п. 102.1 ПКУ) може провести перевірку не пізніше 1095 дня, що настає за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

ІПК ДФС від 08.06.2017 р.

№ 550/6/99-99-14-03-01-15/ІПК

Источник: «Інтерактивна бухгалтерія»

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1778

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне