08.08.2017

Правила ввезення і використання автомобілів з ЄС

В інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулась прес-конференція на тему: «Правила ввезення і використання автомобілів з ЄС» за участі фахівця митного поста «Північний» Дніпропетровської митниці ДФС Дмитра Асляєва.

Він зазначив: «В митному режимі «тимчасове ввезення» для громадян – нерезидентів передбачено ввезення транспортного засобу на територію України на строк до одного року без сплати митних платежів і письмового декларування. Положеннями Митного кодексу України дозволена експлуатація таких транспортних засобів виключно громадянами – нерезидентами, які фактично заїхали на цьому транспортному засобі на територію України. Стосовно громадян – резидентів, то право на тимчасове ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією у них є за умови сплати усіх митних платежів при імпорті такого автомобіля».

«При купівлі українцем автомобіля за кордоном і ввезенні в Україну для постійного користування діє наступна процедура. Транспортний засіб, який громадянин хоче придбати, декларується митному органу за його місцем проживання. Заздалегідь подається і оформляється попередня митна декларація. Сплачуються в повному об’ємі митні платежі. Після цього громадянин України має право ввозити цей транспортний засіб до країни для остаточного оформлення впродовж 10 днів», – пояснив Дмитро Асляєв.

Additional Info

• Размещение в RSS:: нет