Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




17.08.2017

Не отримали квитанцію № 2 про подання звіту з ЄСВ? ДФС радить звертатися до ПФУ

ДФС у м. Києві на офіційній сторінці  у facebook відповіла на питання щодо несвоєчасного надходження квитанції № 2 про подання звіту з ЄСВ. Зауважимо, що фактично податківці радять звертатися до органів ПФУ.

Податківці нагадали, що порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування затверджено наказом Мінфіну від 14.04.2015  р. № 435

Відповідно до п. 1 розд. ІІ Порядку № 435 звітність щодо сум нарахованого ЄСВ до фіскальних органів подається страхувальником або відповідальною особою страхувальника за місцем взяття на облік у фіскальних органах.

Одночасно, відомості зі Звітів страхувальників передаються до Пенсійного фонду України згідно Порядку обміну інформацією між Міністерством доходів і зборів України, Пенсійним фондом України та фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування, затвердженого наказом Міндоходів від 19.09.2013 р. № 494.

Підтвердженням поданої звітності є квитанція № 1 та квитанція № 2.

Квитанція № 1 свідчить про те, що Звіт страхувальника успішно прийнято для подальшого опрацювання. Також, зазначена квитанція містить інформацію, що за результатами приймання та обробки електронного Звіту в Пенсійному фонді України буде сформовано другу квитанцію, що буде надіслана на електронну адресу, з якої було відправлено Звіт.

Квитанція № 2 містить інформацію про результат обробки Звіту і повідомляє про внесення чи невнесення відомостей зі звітності страхувальника до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Таким чином квитанція № 2 свідчить лише про те, що дані зі звіту завантажено до Реєстру застрахованих осіб, ведення якого покладено на Пенсійний фонд України відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 121 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Враховуючи зазначене, надання роз’яснень щодо квитанції № 2 належить до компетенції органів Пенсійного фонду України.

За матеріалами

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1995

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне