Уголок потребителя

10.11.2017

Останній день подання звітності платниками єдиного податку ІІІ групи за оновленою формою – 9 листопада!

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу платників єдиного податку ІІІ групи на те, що відповідно до норм Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) платники єдиного податку ІІІ групи подають до органів фіскальної служби податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду.

Форма Податкової декларації платника єдиного податку ІІІ групи затверджена наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 №578 зі змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 17.03.2017 №369, який набув чинності 05.05.2017.

Згідно із ст.46 ПКУ до визначення нових форм декларацій (розрахунків), які набирають чинності для складання звітності за податковий період, що настає за податковим періодом, у якому відбулося їх оприлюднення, є чинними форми декларацій (розрахунків), чинні до такого визначення.

У разі, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст.102 ПКУ) платник податків самостійно, у тому числі за результатами електронної перевірки, виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст.50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку.

Враховуючи вищевикладене, останній день подання Податкової декларації платника єдиного податку ІІІ групи за 9 місяців 2017 року за оновленою формою – 9 листопада.