Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.12.2017

З 01 січня 2018 року мінімальний єдиний внесок для платників єдиного податку першої групи встановлюється на рівні, що й для інших платників

ДПІ у Центральному районі м.Дніпра звертає увагу платників єдиного податку першої групи, що з 01 січня 2018 року виключається норма, якою передбачалось, що підприємці - платники єдиного податку першої групи сплачували єдиний внесок у розмірі 0,5 мінімального страхового внеску (абз. 2 п. З ст. 7 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»).

Для платників, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок нараховується на суми, що визначаються такими платниками самостійно для себе, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом.

При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску (п. 3 ст. 7 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» в редакції з 01 січня 2018 року)

Отже, з нового року мінімальний єдиний внесок для платників єдиного податку першої групи встановлюється на рівні, що й для інших платників, які обрали спрощену систему оподаткування – як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід) (тобто 22% від мінімальної заробітної плати).

Зазначена норма передбачена п. 22 Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій» від № 2148-УІІІ 03.10.2017 року, яким внесено зміни до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»№ 2464-УІ від 08.07.2010 року.

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 2294

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне