Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




18.12.2017

Про особливості оподаткування та пільги для учасників АТО в запитаннях-відповідях

Які пільги щодо податку на доходи фізичних осіб маютьучасники антитерористичної операції, члени їх сімей, внутрішньопереміщені та постраждалі особи внаслідок АТО?

Відповідно до норм Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включають та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб сума щорічної разової грошової допомоги, яку надають учасникам АТО. Також, не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, що проживають на території проведення АТО або особам, які вимушено її покинули.

Для заохочення громадян до підтримки осіб задіяних в антитерористичній операції, встановлено, що не оподатковуються податком на доходи фізичних осіб доходи учасника бойових дій під час АТО, отримані в якості благодійної допомоги. Як приклад, фізична особа, яка внесена до Реєстру волонтерів антитерористичної операції отримала кошти від населення, які в подальшому передає бійцю АТО. В такому випадку, ні у волонтера, ні у бійця АТО доходи у вигляді отриманих грошових коштів не будуть оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб.

Також, не оподатковуються доходи у вигляді благодійної допомоги, наданої міжнародними благодійними організаціями особам, що проживають на території проведення АТО або особам, які вимушено її покинули.

Зазначені пільги передбачені в статті 165 ПКУ.

Пенсії громадян, які стали інвалідами під час АТО, а також пенсії, які надаються членам сімей загиблих у зоні АТО, також не оподатковуються (абзац другий підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 ПКУ).

Джерело: ГНИ в Центральном районе г. Днепра

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1046

Новий номер!

  • Перехід ФОП із ЗС на ЄП: заява на перехід, звітність, ЄСВ
  • ФОП-єдинник та оптовий продаж моторних олив: чи можливо це?
  • Проблемні питання щодо заповнення додатка ЄСВ1 загальносистемниками

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне