Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




29.12.2017

У Дніпрі виявили працівників-нелегалів: в тому числі працівники-іноземці, які перебували на території України нелегально

Працівники Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області спільно зі співробітниками Управління боротьби зі злочинністю, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області здійснили інспектування в трьох закладах швидкого харчування з виготовлення шаурми, які належали фізичній особі-підприємцю

В ході перевірки було встановлено, що всі сім робітників цих закладів працювали без офіційного оформлення. При цьому, два іноземця – громадяни Азербайджану перебували на території України нелегально.

За результатами перевірки складено Акт інспекційного відвідування та матеріали перевірки передано для застосування фінансових санкцій у відношенні до порушника – підприємця.

Згідно зі статтею 265 Кодексу законів про працю України в даному випадку штраф складатиме 96 тисяч гривень (30 мінімальних заробітних плат) за кожного неоформленого працівника.

Крім того, відповідно до статті 53 Закону України «Про зайнятість населення» за застосування праці іноземців на території України без наявності дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства штраф складатиме 64 тисячі гривень (20 мінімальних заробітних плат) за кожного іноземця.

З метою упередження можливих порушень трудового законодавства з боку роботодавців Управління з питань праці Головного управління Держпраці у Дніпропетровській області наголошує на тому, що застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України здійснюється на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.

Фахівці черговий раз наголошують на тому, що процедура оформлення працівників на роботу визначена статтею 24 Кодексу законів про працю України згідно з якою працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення органів фіскальної служби.

Джерело

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 873

Новий номер!

  • Помилковий платіж: як ФОП не порушити умов перебування на ЄП?
  • Договір позички авто між ФОП і найманим працівником: нотаріальне посвідчення, податкові наслідки
  • Що є перевищенням ліміту доходу для ФОП-єдинника

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне