Передплата на газету Приватний підприємець на 2024 рік

Рассылка новостей




03.01.2018

Місцеві податки і збори. Особливості оподаткування

Нещодавно в інформаційному агентстві «МОСТ-Днепр» відбулась прес-конференція на тему: «Місцеві податки і збори. Особливості оподаткування» за участі заступника начальника управління – начальника відділу адміністрування податку на прибуток управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у Дніпропетровській області Віталія Мироненко.

Він зазначив, що в процесі децентралізації основним джерелом надходжень місцевих бюджетів мають стати власні доходи, у тому числі місцеві податки і збори. Тому підвищення ролі саме місцевих податків та зборів і збільшення їх частки у складі доходів є головним напрямком зміцнення місцевих бюджетів та розширення фінансової автономії відповідних територій.

За словами Віталія Мироненка: «За 2017 рік в цілому по області забезпечено надходження 3 338,0 млн грн місцевих податків і зборів, що на 175,1 млн грн більше у порівнянні з 2016 роком (3162,9 млн грн)

Найбільшу питому вагу в надходженнях займає плата за землю – 82,2 % або 2745,3 млн грн. Друге місце займає єдиний податок з юридичних осіб — 17,4% або 579,6 млн грн.

Надходження інших місцевих податків склали: податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – 194,2 млн грн; транспортний податок – 8,0 млн грн».

Additional Info

  • Размещение в RSS:: нет

Поделиться:

Количество просмотров: 1831

Новий номер!

  • Звітуємо/сплачуємо податки за І квартал 2024 року
  • Річна звітність загальносистемника: заповнення додатка Ф2

Детальніше...

Мы на Facebook

Популярне