Книга «Как самому составить договор» (примеры и рекомендации)

02.02.2018

Кому з підприємців доведеться «розпрощатися зі спрощенкою»

ГУ ДФС у Вінницькій області нагадує платникам податків, які обрали спрощену систему оподаткування,  про дію Закону України від 21.12.2016 року № 1797 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні». Зокрема, абзац 8 пп.292.2.3 статті 292 ПКУ містить норму щодо неможливості перебування на спрощеній системі оподаткування тих платників, які на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів мають податковий борг зі сплати податків та зборів. Такі платники мають здійснити перехід зі спрощеної системи оподаткування на загальну систему оподаткування в останній день другого із двох послідовних кварталів в яких за платником рахувався податковий борг.

ДФС України у своєму листі від 13.11.2017 №30848/7/99-99-13-01-02-17 акцентує увагу платників на тому, що у випадку, коли платник податків не здійснить такий перехід самостійно, контролюючий орган  має право виключити його з реєстру платників єдиного податку. Разом з тим, ДФС України звертає увагу, що підлягає виключенню з реєстру платник, який допустив наявність податкового боргу не як фізична особа, а саме як суб‘єкт підприємницької діяльності.

Додатково повідомляємо, що станом на 1.01.2018 року податковий борг суб‘єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб Вінниччини становив 33,7 млн.грн.

Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області